"You tried your best and failed so miserably. The lesson is: Never try." - Homer J. Simpson

tiistai 9. syyskuuta 2014

Tokon piirinmestaruudet ja muuta puuhastelua

Männäviikon treeni-/kisaraporttia: Tiistaina hakuiltiin Vierumäen kivoissa maastoissa Riikkojen R ja M kanssa. Merkalle vajaa satametrinen rata. Etukulmassa ukko/ilmaisu, tämä ihan ok. Sitten pari tyhjää ja toinen ukko niin, että kun heitän sen yli, niin tulee ääni, jotta saisin sen fokusoitumaan sinne metsään. Mutta ehkä sillä maalimiehellä pitäisi olla megafoni ääniavun antamiseen kun se Merkka niin kovin haukkuu... Terttu teki yhden tyhjän ja kolme ukkoa, joista yksi eteenpäinkääntyvä. Hää oli ihan huisin pätevä. L-pentueessahan Hiski sai kaikki Glenda-äitin hakugeenit, tähän pentueeseen Tepallekin on niitä geenejä siunaantunut. Kuinka kivaa ja helppoa sen kanssa on hakuilla <3. Toki uskon että sillekin ongelmia saadaan kehitettyä, mutta tähän asti sen treeni on ollut jotakuinkin pelkkää nuoren koiran eteenpäinviemistä eikä ongelmienratkontaa kuten edellisen sukupolven kanssa... 

Keskiviikkona taas hakuiltiin, tällä kertaa mastolla Elinan, Saaran ja Tuulin kanssa. Merville kaksi maalimiestä, ensimmäinen aika lähellä keskilinjaa ja olin aivan varma, että nyt mennään ohi ja lujaa, mutta ihmeiden ihme, Merkka nosti mm:n heti kättelyssä! Tyhjän jälkeinen ääniapukin onnistui, pysäytin nimittäin keskilinjalle kun en ollut varma oliko maalimies ehtinyt piiloon. Tepalle taas lähimaalimies meinasi aiheuttaa päänvaivaa. Se oli päättänyt tietävänsä missä mm on eikä uskonut millään ettei siellä ole ketään, hassu. Muuten Terttukin pelitti ihan kivasti.

Torstaina kävin Kuvolassa treenaamassa Tepan kanssa tokoa. Merkka oli myös mukana, mutten sitä sitten viitsinyt treenata, koska kentällä jossa oltiin, on Merville liian PK-tottismainen ilmapiiri. Tepa teki vähän kaikkea pientä alaluokkien juttua ja oli pätevä. Se on vielä niin turmeltumaton ja viaton, ettei ajattele mitään eteenmenoja tms.

Perjantaina Terttu kävi neuvolassa rokotuksilla. Painoa on jo huimat 11,9 kg, melkoinen mörssäri. Illalla piti mennä vielä vähän treenaamaan, mutta Elina kysyi lenkkiseuraksi enkä enää sen jälkeen viitsinyt lähteä enää tokoilemaan.

Lauantaina se päivä sitten koitti: Kymen kennelpiirin piirinmestaruustokot Haminassa ja Terttu Marjatan ihan ihka eka tokokisa! Myös Mervi oli ilmoitettu kisaan ja mukavasti alokas- ja erikoisvoittajaluokat pyörivät samaan aikaan viereisillä kentillä ja koska suoritusjärjestys arvottiin vasta koepaikalla, varauduin juoksemaan. Ja varoitin järjestäjiä, että jos saan liian lähekkäiset numerot niin se on voi voi ja sitten kyllä aikataulut pissii, kosken todellakaan revi mitään vuotiasta tokodebytanttia suoriltaan foortin takapaksista kehään ja kyllä se äitikoirakin vähän omaa aikaa ennen kehää tarvitsee. No, arvoin Tepalle vitosen ja Merkalle ysin, joten paikallaoloja lukuunottamatta ei tullut kiirettä.

Tertun kehässä oli tuomarina Harri Laisi ja Terttu oli salaa vähän pettynyt, kun se olisi halunnut Riikka Pulliaisen kehään :( Mutta minkäs teet. Terttuli oli kehässä oma iloinen itsensä, se teki hilpeästi ja suurella sydämellä kaikki pikku juttunsa just niin kuin treeneissäkin, olin siihen valtavan tyytyväinen <3 Harmillisesti vain tuomari ei meistä tykännyt, vaan hänestä esim. seuraamisissa Terttu oli liian nopea (näin jälkikäteen ajateltuna me molemmat kyllä oltiin liian nopeita, sillä jos vain Tepa olisi ollut liian nopea, sehän olisi ollut mun edellä...?!). Liian aktiivinen, liian iloinen, eijeijei, eihän tokon tuolta kuulu näyttää. Noh, mun tavoite ei olekaan tuoda alokasluokkaan vuoden täyttänyttä pikkukoiraa, joka tekee korrektisti ja hallitusti kaiken kuin konkari, vaan luoda kehästä rento ja kiva paikka, ja tässä mie kyllä onnistuin.

Tässä liikekohtaiset pisteet:

Luoksepäästävyys: Terttu ei yleensä pysy... Nyt yllättäen pysyi. 10
Paikkamakuu: Vähän kippurassa makasi. 10
Hihnaseuruu: Ei kyllä nyt hyvältä näytä, liian aktiivinen... 7,5
Vapaana seuruu: Vähän parempi, mutta ei kyllä hyvä tämäkään... 8,5
Maahanmeno: 10
Luoksetulo: Vino pa. Annoin uuden sivulletulokäskyn. Näistä sitten ei niitä pisteitä lähde... 10
Seisominen: 10
Hyppy: Tepa vallan leiskautti. Lopussa pyydysti kärpäsen/ampparin tms. 9
Kokonaisvaikutelma: Ei kivalta näytä. Toko on vakava asia, ei tuollaista hillumista. 8,5

Tepan ruma seuruu
Liikkeestä maahan
Hihi, kerrankin saan irrotella kehässä <3
Liikkestä seisominen
Tepan hassu hyppytekniikka :D
Yht. 185,5 pistettä, KP, ykköstulos, luokkavoitto.Sitten pienen huilin jälkeen oli äitikoiran aika astella estradille sinne Riikka Pulliaisen kehään. Sekoitettu liikejärjestys, kaikki putkeen.

Paikkaistuminen: 10
Makuu: Varmaan taas jumissa kun vaihteli lonkalta toiselle. Tai sitten vain fiiliksissä... 9
Seuruu: Pilli kurkussa. Lisäksi kompastuin Merkan takajalkoihin juoksun täyskäännöksessä...?!!! 9
Idari: 10
Luoksetulo: Pilli kurkussa. 9
Ruutu: (Ennakoi kyllä vähän pysäytystä, possu!!!) 10
Ohjattu noutaminen: Mainitsinko jo, pilli kurkussa...?! Kapulannosto oli hyvä <3 9
Metalli: Nyt taisi nielaista sen pillin... 10
Tunnari: Huh, näytti aika hasardilta kun nappasi sen oman heti. 10
Idari: Vähän eteni muistaakseni S-M-vaihdossa. 9,5

Merkka ja Nelli tarkkana paikkamakuussa
Tarkkaa hommaa
Ruudun merkki
Ohjatun palautus
Viimeinen liike ja vielä Merkan lempiliike <3
Tyypillistä Merkkaa
 Yht. 306 pistettä, KP, ykköstulos, luokkavoitto, piirinmestaruus.

Hopeaa: Paula ja Nelli, pronssia: Tarja ja Nomi
Meidän joukkuekin voitti piirinmestaruuden
Sunnuntaina kävin tekemässä pienet palauttavat hikisessä Kuvolan kahvihuoneessa, mutta koska tulin kipeäksi, ei paljon kyllä tehty. 

Audiovisuaalinen todistusaineisto:Loppukevennyksenä: Ei ole ohjaajankaan helppoa muuttua hilpeästä ja kannustavasta tepanohjaajasta vakavaksi tiukkapipoiseksi merkanohjaajaksi :DKiitos videoinnista Team Martinpuro ja kiitos kuvista Johanna Kiviharju!


2 kommenttia:

  1. Onnea vaan! :) Ja siis ehdit vaihtaa vaatteetkin välissä? :D Vai onko se osa ilmeen vaihto-taktiikkaa? ;)
    P&P

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Ihan vain treeniliivin riisuin ettei Mervi missään vaiheessa vain kuvittele saavansa palkkaa :D Eli tavallaan olet oikeassa.

    VastaaPoista