"You tried your best and failed so miserably. The lesson is: Never try." - Homer J. Simpson

torstai 9. toukokuuta 2013

Syntymän ihme / the miracle of birth / das Wunder der Geburt

Keskiviikkoaamuna Mervin lämmöt laskivat ja aamupäivän aikana alkoi petailu ja läähätys. Koko ilta meni läähätellessä ja vaihtoehtoisia lastenhuoneita suunnitellessa (pihakuusen alle Mervi kaivoi ison kuopan, samoin puuliiterin alle hän suunnitteli pentunsa pyöräyttävän). Illalla Mervi vielä kuitenkin söi hyvin, ja ajattelin, että eiköhän mene aamuun synnytys ja yritin laittaa nukkumaan (vaikka klo 01:30 konttasin vielä keittiön lattiaa kuuraten...). 

7.30 Mervi vinkuu ulos, ulkona juoksee meidän tokokentälle lumen alta paljastunut kumilehmä suussaan ja haastaa Mairea leikkimään.

8.30 Ulkoilun jälkeen Mervi syö ja ajattelen, että eikö se nyt vieläkään ala synnyttää... Vien Merkan pentulaatikkoon, jossa se alkaa ponnistaa ja kun käyn äkkiä vessassa, Merkka on siirtynyt sänkyyn jatkamaan synnyttelyä (äitinsä tytär :)) Käsken sen sängystä pentulaatikkoon ja matkalla Mervi pyöräyttää ensimmäisen pennun nojatuoliin klo 8.38. Mervi alkaa heti hoivata pentuaan kuin vanha tekijä.

8.48 syntyy toinen pentu. Ensin Merkka on vähän huolissaan miten häneltä nyt aikaa riittää kahdelle pienokaiselle, mutta sanon, että on vielä viisi tulossa, hoidat vain yksi kerrallaan...

9.07 syntyy kolmas pentu.

9.38 neljäs pentu tulee. 

10.15 viides pentu tulee. Tasaiseen tahtiin Mervi plopsauttelee vauvojaan ja mun tehtäväksi jää vierestä katsominen ja muistiinpanojen tekeminen.

10.30 kuudes pentu tulee. Tämä on huomattavasti muita pienempi.

10.50 Merviä hiukoo ja hän pitää lakisääteisen ruokatauon.

11.00 huomaan seitsemännen pennun syntyneen ja vihjaan vähän Mervillekin, että täällä olisi vielä yksi. Ihan salaa syntyi, tämä oli varmaan se ujo pentu. Tämäkin on selvästi pääjoukkoa pienempi. Molemmat minipennut ovat toistaiseksi ihan virkeitä ja jaksavat imeä tissiä. Toivotaan parasta.

Tosi hienosti, luonnollisesti ja helposti meni kaikki! Jotenkin se Mervin varmuus ja rauhallisuus tarttui minuunkin, eikä tarvinnut soittaa kenellekään tukihenkilölle (esim. kenellekään niistä kolmesta eläinlääkäristä...), raportoin vain että nyt tuli pentu ja taas tuli pentu.

Mervi viihtyy hyvin pentulaatikossa, maitoa tulee ja pennut vaikuttavat tyytyväisiltä. Kaikki pennut ovat trikkejä, peput on ruskeat ja lisäksi osalla on nähtävissä ruskeaa takajaloissa, poskissa ja silmien päällä, eli luultavasti aika selvät merkit tulevat saamaan.

Tässä kaikki kaverit yksitellen:

Matti 318 g

Auli 340 g - the noisy one :D

Esko 309 g

Ulla-Maija 295 g

Tuula 350 g
 Ulla-Maijalla ja Tuulalla on molemmilla valkoinen vauhtiviiru vasemmassa korvassa :)

Aila 208 g

Jaakko 193 g
Tuula ja Matti

Hieno pikku mamma
Perheen pienimmät Aila ja Jaakko
Koko joukkue

10 kommenttia:

 1. Voiiiiih <3 !! Onnea pentusista! Ovatpa ihania ja niin pieniä söpöläisiä! Merville jaksamista äitiyteen ja Katrille onnitteluhalit <3

  VastaaPoista
 2. Onnea äiskälle ja "äiskälle"!

  VastaaPoista
 3. Congratulation with the 7 beautiful kids <3
  Big kiss from pappa Theo and "granny" Åsa

  VastaaPoista
 4. Onnea perheenlisäyksestä! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea hienolle äidille ja suloisille lapsille!

  VastaaPoista
 6. Onnea hienosta pesueesta :)

  VastaaPoista
 7. Onnea ja kaikkea hyvää tuleviin viikkoihin!

  VastaaPoista