"You tried your best and failed so miserably. The lesson is: Never try." - Homer J. Simpson

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Jälkeä pitkästä aikaa

Haramaan tiellä tänään reippaana heti herättyäni (mikä tosin tapahtui klo 11.30...) Marjastajia ja sienestäjiä oli metsässä ihan kivasti. Jäljen tallattuani kävin tyttöjen kanssa lenkillä ja yksi kovasti toitotin kaikille metsässä pylliselevillä mummoille ja papoille, että sinne tien toiselle puolelle ei missään nimessä kannata lähteä poimimaan, sillä siellä ei ole marjan marjaa/sienen sieneä (sen sijaan siellä vanheni Mervin jälki :D)

Kuitenkin jäljen ja lenkin tehtyäni uhkarohkeasti lähdin vielä Nastolaan kaupoille, ja takaisin tullessani jotkut marjastajat/sienestäjät olivat sitten siellä Merkan puoleisessa metsässä käyneet, koska meidän epäviralliselle parkkipaikallemme oli parkkeerattu auto ja koska Mervi ei millään meinannut edes janalla jälkeä nostaa, vaan lähti aina kaartamaan väärään suuntaan, kunnes vähän kimpaannuin ja lähes näytin sille mistä pitää mennä. Pedagogisesti oikeaoppisempaa olisi varmasti jättää jälki sinne vain ja lähteä kotiin, mutta kun sen verran on vaivaa nähnyt että sen jäljen on huolella ja rakkaudella suunnitellut ja toteuttanut, niin ajettava se on.

Janapöllöilystä selvittyään Mervi jäljesti melko tarkasti ja hyvin, terävä kulmakin just eikä melkein, samoin kaksi tienylitystä. Ihan lopussa tuli taas pientä sählinkiä ja pyörimistä, mutta muuten ihan ok. Ja Mervi oli ihan puhki-poikki. Sen lämmönsietokyky on aika onneton :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti